Menu
T&L


Object 3


Wave


Voorover


 

De Kring van Willem Reijers

20181106Lezing Kring van ReijersLezing.
Dit jaar bestaat de Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar.

In dit jubileumjaar organiseren Minnie Folkersma en Mieke Kleinendorst een aantal lezingen in het voormalig atelier van Hildo Krop aan de Plantage Muidergracht 107b te Amsterdam.
 
De zesde lezing heeft als onderwerp:  De Kring van Willem Reijers - Beeldhouwkunst 1930-1960
 
De lezing wordt gegeven door Drs. Jaap Nijstad.
 
De lezing zal worden gehouden op zaterdag 24 november om 14.00 uur, inloop om 13.30 uur, en zal ruim 2 uur duren, met een pauze.
Het entree is € 15 euro p.p,  (voor 2 personen 25 euro) over te maken op rekeningnummer NL 04 INGB 0002611382  t.n.v. M.J.Kleinendorst, o.v.v. lezing. (plaatsen worden gereserveerd in volgorde van boeking) 

Beeldenmagazine 3#2018

20180924Beelden 3
 
29 september a.s. komt Beeldenmagazine 3#2018 uit. 
 
In het komende nummer van Beelden kunt u na recensies in het vorige nummer over twee grote tentoonstellingen in België, de Triënnale Brugge 2018 en Beaufort 2018, opnieuw een bijzondere tentoonstelling bij onze zuiderburen lezen, namelijk Play in Kortrijk. Op diverse binnen- & buitenlocaties in Kortrijk nodigen de kunstwerken kinderen én volwassenen uit tot spelen. In de zomer waren er, en sommige zijn de komende weken nog te zien, ook in ons land veel tentoonstellingen op buitenlocaties te zien. 
 
Lees in dit nummer over de tentoonstellingen Into Nature in Drenthe, Landkunst Fort Sabrina in Brabant, Zomersneeuw op Beelden op de Berg in Wageningen, Hybride in de Lustwarande in Tilburg en On the Move in Doorn.
Daarnaast leest u o.a. over Frans en Marja de Boer Lichtveld in Museum Jan van der Togt in Amstelveen, Ferdi in Amsterdam Magisch Centrum in het Stedelijk in Amsterdam, Mari Andriessen in de St Bavo in Haarlem en Ewerdt Hilgemann bij de Verbeke Stichting in Kemzeke (B).
Van de kunstwerken in de openbare ruimte kan Beeldenmagazine niet om 11 Fountains in Friesland heen. Fonteinen die zijn gemaakt door elf internationale kunstenaars uit elf verschillende landen als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018. Een ander groot project in de openbare ruimte zijn de kunstwerken in de stations van de metro van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. 
Verder kunt u in het nieuwe nummer de vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Cross-overs’, ‘Het atelier’, en ‘Boeken’ vinden. 
 
Voor meer informatie: kijk op de website beeldenmagazine.nl

De metafysica van het gips

20180913MetafysicaVanGipsHet zal u niet ontgaan zijn dat de Nederlandse Kring van Beeldhouwers dit jaar 100 jaar bestaat. In dit jubileumjaar organiseren de Kringleden Minnie Folkersma en Mieke Kleinendorst een aantal lezingen in Mieke’s atelier aan de Plantage Muidergracht 107b, het voormalige atelier van een van de oprichters van de NKvB Hildo Krop.

De vijfde lezing uit deze serie heeft als titel:

'De metafysica van het gips: de collectie van de Rijksakademie

De lezing wordt gegeven door dr. Louk Tilanus. Na de lezing wandelen wij gezamenlijk naar de Rijksakademie  voor een rondleidingsprogramma waar voorbeelden uit deze collectie zullen worden getoond.

De lezing zal worden gehouden op woensdag 3 oktober om 15:00 uur, inloop 14:30 uur; het totale programma zal ongeveer twee uur duren. De Rijksakademie bevindt zich op ongeveer tien minuten lopen van het atelier.

Het entree is 15 euro per persoon  (voor twee personen 25 euro) over te maken op rekeningnummer NL 04 INGB 0002611382 t.n.v. M.J.Kleinendorst o.v.v. lezing of contant ter plaatse.  Reservering gewenst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Stoelen worden gereserveerd in volgorde van boeking.

Vooraankondiging: Op 3 november a.s. zal een lezing gehouden worden over het werk van John Raedecker.

Beelden 2#2018

Beelden 2 2018 LP 01Beelden 2#2018, jaargang 21, nr. 82
 
In Beelden 2#2018 kunt u recensies lezen van twee grote tentoonstellingen in België, te weten de Triënnale Brugge 2018 en Beaufort 2018. De tweede editie van de Triënnale Brugge, Liquid City - Vloeibare Stad, haakt in op het thema van 2015, waarbij er werd nagedacht over de stad als een megapolis.

Bijzondere aandacht wordt in dit nummer besteed aan het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Kring van Beeldenhouwers. 

30 juni a.s. komt Beelden 2#2018 uit. 

Prinses Beatrix opent Jubileumtentoonstelling NKvB in Pulchri Studio

Van 6 mei tot en met 23 juni 2018 is de jubileumexpositie Beeldreflecties van onze 100-jarige NKvB te zien in Pulchri Studio te Den Haag. Op 8 mei opende Prinses Beatrix de tentoonstelling...

Opening1aMidres

Opening1bMidres

Opening1cMidres


Opening3midres